Održana prva radionica u Podgorici

13 novembra 2018

U Podgorici je završena prva radionica u okviru ovogodišnjeg programa „Coca-Cola podrška mladima“. Tokom tri dana, 57 mladih je učilo kako da unaprijedi svoje lične i profesionalne vještine, kako bi postali konkurentniji na tržištu rada i tako lakše našli posao. Sudeći po reakcijama polaznika, upravo to im je bilo potrebno da bi uspješno počeli da grade svoje karijere.

Glorija Vukićević je 21-godišnja studentkinja metalurško tehnološkog fakulteta. Trenutno je na trećoj godini studija i već naredne godine planira da počne da traži posao. Zato je odlučila da se prijavi za radionicu.

„Svaki dan je bio poseban na svoj način, bilo je zaista dinamično i naučili smo dosta. Meni će najviše značiti to što sam naučila kako da pripremim CV i napišem motivaciono pismo, koje nikada ranije nisam pisala. Iskoristila bih priliku da pohvalim predavače, koji su bili pristupačni i spremni da odgovore na sva naša pitanja“, istakla je Glorija.

Diplomiranom ekonomisti Dušanu Šćepanoviću najviše se dopala energija na radionicama, koje su bile interaktivne. Svakog dana je imao priliku da naučeno primjeni u praksi, kroz timske vježbe.

„Ova radionica je izuzetno dragocjeno iskustvo. Zahvaljujući predavačima i ostalim polaznicima, dobio sam priliku da proširim svoje vidike i tako unaprijedim sebe Najviše mi se dopalo što sam imao priliku da unaprijedim svoja znanja i vještine koje su važne za traženje posla, kao što je pisanje CV-ja i motivacionog pisma, kako da se ponašamo na intervju sa poslodavcem i sl. Imali smo priliku da naučimo i kako se pišu projekti i biznis planovi“, rekao je Dušan.

Pored teorije i praktičnih vježbi, polaznici su svakog dana imali gosta iznenađenja. Coca-Cola HBC Crna Gora je u saradnji sa partnerima organizovala motivacione govore. Odabrani uspješni ljudi različitih profesija motivisali su i savjetovali mlade ljude kako da izgrade svoje karijere, navodeći primjere iz svog života.

Jedan od njih je bio i Vladimir Vanja Rajčić, šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici u Glavnom gradu Podgorica, koji je jedan od partnera na projektu.

“Počastvovan sam što sam ovdje sa vama, jer ste vi sjajni mladi ljudi. Vi ste, za razliku od vaših vršnjaka, danas odabrali da budete ovdje i naučite nešto novo, umjesto da, kao oni, ostanete duže da spavate ili odete na kafu, jer je lijep dan. Zahvaljujući toj odluci, vi ste već sada konkurentniji na tržištu rada od njih, koji su odabrali da ni danas ne nauče nešto novo“, rekao je Vladimir u svom obraćanju.

Ukoliko želiš da i ti sjutra budeš konkurentniji/a na tržištu rada i saznaš kako da se na najbolji način pripremiš za traženje posla, predlažemo da se prijaviš za jednu od narednih radionica koje organizujemo u Nikšiću i Bijelom Polju, a početkom decembra opet i u Podgorici. Formular za prijavu možeš da popuniš ovdje.