Zašto treba da se prijaviš na Coca-Cola podrška mladima radionice?

15 oktobra 2019

Vjerujem da će mnogi biti saglasni sa konstatacijom da je vrijeme dragocjen resurs, te stoga, čovjek mora biti vrlo oprezan sa načinom na koji ga troši. Međutim, ubijeđen sam da vrijeme utrošeno u rad na unapređivanju svojih znanja i vještina, ne predstavlja trošak već značajnu investiciju. 

Jedan od programa, za koji smatram da mi je bila jedna od najboljih „investicija“, jeste program „Coca – Cola podrška mladima“. Učešće na radionicama organizovanim u okviru ovog programa pomoglo mi je značajno u mom profesionalnom razvoju, zato ovaj program preporučujem svim mladim osobama i to iz najmanje 5 razloga:

Upoznavanje i širenje mreže kontakata

Radionice su odličan način za upoznavanje sa velikim brojem mladih ljudi, koji su baš kao i vi puni entuzijazma, u potrazi za novim znanjima i iskustvima. Takođe, kroz aktivno učešće na radionicama, polaznici imaju priliku da na interaktivan način uče jedni od drugih. 

Izrada CV-a i motivacionog pisma

Tokom radionica polaznici dobijaju značajne smjernice i instrukcije kako na pravi način napisati motivaciono pismo i CV, kako biste se izdvojili iz mora drugih kandidata i time povećali sebi šanse za sticanje novog zaposlenja. Pored navedenog, razgovara se i o greškama koje su česte kod kandidata, kao i o tome na koji način izbjeći te greške.

Izrada biznis plana

Radionice pored pružanja mogućnosti za unapređivanje sposobnosti potrebnih prilikom zapošljavanja, omogućavaju i sticanje znanja i vještina neophodnih prilikom pokretanja sopstvenog biznisa, kao što je izrada biznis plana.

Unapređenje nastupa prilikom razgovora za posao  

Velikom broju ljudi razgovor za posao predstavlja pravi izazov i mnogi, uprkos svojim kvalitetima, ostanu bez „posla iz snova“, upravo „zahvaljujući“ lošem nastupu prilikom razgovora za posao. Radionice realizovane u okviru programa „Coca – Cola podrška mladima“ pružaju mogućnost učenja kako da se na najbolji način predstavimo budućim poslodavcima i na koje stvari je potrebno obratiti pažnju prilikom pripreme.

Profesionalna orijentacija  

Mladi se često nalaze pred vrlo važnim izborima, postavljaju sebi veliki broj pitanja i u mnogim situacijama nijesu sigurni koji je ispravan korak. Veliki broj njih, čak ni poslije završenih studija, nemaju jasnu sliku o tome kojim bi poslom voljeli da se bave. Stoga, mnogima ove radionice značajno koriste jer im pomažu u razvijanju senzora koji će im pokazati jasan put razvoja njihove buduće karijere. 

Na kraju, iz svega navedenog, može se lako zaključiti da mladi kroz ove radionice mogu i te kako mnogo da nauče, a ono što je dodatna pozitivna stvar u vezi sa Programom jeste to što je učešće na njemu besplatno. Stoga, ne čekajte, prijavite se i dozvolite sebi da po završetku programa budete bogatiji za nova znanja, vještine i prijateljstva.

 

Dušan Šćepanović, ambasador programa Coca-Cola podrška mladima